Dalmatinko Cup

Naša Priča

 Nakon izvršene detaljne analize kako tržišta, problematike razvoja djece, procesa u nogometu tako i potencijala razvoja sportskog turizma u RH, Dalmatinko cup osnovan je 2016. godine s jasnom misijom omogućavanja djeci iz RH i velikog broja stranih zemalja, a bez obzira na narodnost, vjeru, rasu ili spol, igranje nogometa sa svojim vršnjacima na profesionalno organiziranom natjecanju. Budući da se priča koju smo tada započeli, a zajedničkim trudom svih uključenih, u međuvremenu proširila, danas smo ponosni na veliku bazu podataka koja broji preko 15.000 sportaša, od kojih su neki sada svjetski igrači i sudionici LP-a.
Također, pokrenuli smo SPL (Special power league) – nacionalno nogometno natjecanje osoba sa Down 21 sindromom, a radimo na tome da spomenuto natjecanje preraste u Europsko prvenstvo pod okriljem UEFA-e čime potićemo inkluziju osoba s posebnim potrebama u društvo.
Koristeći iskustvo, znanje i ambiciju naših osnivača, organizatora, ali i sudionika kao i konstantnim ulaganjem u razvoj i kvalitetu, želimo postati jedan od največih nogometnih turnira ovakvog formata u Europi dok ujedno želimo ostati i lokalni turnir za koji mislimo da je važan u promicanju nogometa, sportskog duha i druženja među lokalnom zajednicom, kao i za stvaranje prilika igračima da pokažu svoje vještine i razvijaju talente.

Scroll to Top