Dalmatinko Cup

Stadion Poljud

Stadion Poljud jedan je od najprepoznatljivijih simbola grada Splita, ali i jedan od najvažnijih sportskih objekata u Hrvatskoj.
Izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje sportskih objekata za potrebe VIII. Mediteranskih igara. Djelo je arhitekta dr. Borisa Magaša, a specifičnog izgleda koji podsjeća na školjku, savršeno se uklopio u identitet primorskog, mediteranskog grada te utjecao na arhitektonske vizure brojnih svjetskih stadiona, ali i izazvao veliku pozornost stručne javnosti na polju sportske arhitekture, dok je i danas poznat kao jedan od najmodernijih stadiona svoga vremena.

Sa kapacitetom od približno 34.000 mjesta, stadion Poljud je domaći teren splitskog nogometnog kluba Hajduk, jednog od najuspješnijih i najtrofejnijih hrvatskih klubova.

Poljudska ljepotica, kako je od milja nazivaju njezini sugrađani, je također jedan od najvažnijih simbola splitske kulture i identiteta. Uz Hajduk, ovaj stadion je dio splitske baštine koja se ponosno prenosi s generacije na generaciju, stoga ukoliko odlučite posjetiti Split, ne propustite priliku da doživite Poljud uživo i osjetite duh hrvatskog sporta, kulture, ali i prepoznatljivog splitskog temperamenta, koji je u njemu prisutan.

Scroll to Top