Dalmatinko Cup

Naša priča

Dalmatinko Cup osnovan je 2016. godine s jasnom misijom omogućavanja djeci iz RH i velikog broja stranih zemalja, a bez obzira na narodnost, vjeru, rasu ili spol, igranje nogometa sa svojim vršnjacima na profesionalno organiziranom natjecanju. Upoznajte se s našom misijom kao i s ljudima zaslužnim za priču o Dalmatinku u linku ispod.

Dalmatinko Cup 2024

Dalmatinko Cup, međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 14 godina, održat će se u Zadru i zadarskoj županiji, od 30.05 do 02.06.

Deveto izdanje, u Zadru će okupiti neka od impresivnih imena europskih i svjetski priznatih nogometnih klubova, sudionika Uefinih natjecanja Champions League, Europa lige i Konferencijske lige, Liga petice kao i niz drugih klubova koji će sudjelovati sa svojim mlađim selekcijama i akademijama na turniru, a koji dolaze iz 22 zemlje i sa 3 kontinenta.

Fenerbahce, Shakthar Donetsk, Sunderland, Inter Milan, Monza,Southampton, Fortuna Dusseldorf, Heidenheim, TSV Grunwald, Zaglebie Zagrzje, Slask Wroclaw, Gornik, Astana, Bunyodkor, Genk, Antwerpen, Beerchot, Brasov, Timisoara, Dumbravita, Ferencvaros, MTK, Aktobe, Sarajevo, Radomlje, Olimpija, Celje, Domžale,Radomlje, Koper, Brinje Grosuplje, Vojvodina,Hajduk, Dinamo, Lokomotiva, Istra, Rijeka, Prishtina, neka su od imena 220 kluba među kojima su uzostale iz Hrvatske, i klubovi iz Zadra i zadarske županije.

Sve utakmice odigravat će se na ukupno 9 nogometnih terena diljem zadarske županije.

Ova impozantna lista natjecatelja sa stručnim stožerima broji oko 3500 sudionika.

O kvaliteti i značaju projekta najbolje govori činjenica da su svoje mjesto za izdanje 2025. godine najavili veliki Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Leipzig, Red Bull Salzburg te po jedna momčad iz Australije, te MLS-a.

Dalmatinko Cup, jedan od najvećih turnira u Europi, donosi veliki doprinos razvoju lokalne i nacionalne nogometne zajednice zbog mnogobrojnih vrhunskih klubova, djelatnika iz struke, trenera i skauta koji prisustvuju na turniru.

Projekt je ujedno pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra, Turističke zajednice Zadarske županije te je od iznimnog značaja za turistički sektor Zadra i zadarske županije, ali i Hrvatske budući da sudionike prati i veliki broj roditelja i članova obitelji kojih u Zadar iz inozemstva, te svih krajeva Hrvatske dolazi oko 5.5 tisuća.

Promidžbi destinacije i turnira uvelike doprinose i klubovi sudionici postavljanjem digitalnih sadržaja i djeljenjem sadržaja.

Nogomet je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Zadra i Hrvatske u svijetu, a Dalmatinko Cup pozicionirat će Zadar na europskoj i svjetskoj mapi kao nezaobilaznu destinaciju kad su u pitanju natjecanja za mlađe uzraste.

Za vrijeme turnira održavat će se i dodatne aktivacije uz gostovanje nekih od velikih imena europskog nogometa i svjetskog nogometa, a o kome se radi, uskoro će biti objavljena njihova imena za koja smo sigurni da će izazvati pravo oduševljenje među sportskim fanovima.

Popratni program i sadržaji:

Paneli:

„Not Just A Goal Keeper“ 

„Football before FOOTBALL“

Fan Corner:

– Fan & Entertainment Zone 31.05 i 01.06 – Forum

– Finale Lige prvaka

– Tournament highligts

– Pop Up sajam dizajna i kreativnosti – „Stari grad novih ideja“

Klubovi-domaćini igrališta na kojima se održavaju utakmice, u svojem će aranžmanu organizirati fan i fresh zone za posjetitelje istih. 

Dalmatinko Cup – #morethanfootball #justplay

Dalmatinko Cup 2023 Video

Dalmatinko Cup 2023 foto galerija

Zaton Holiday Resort

Dalmatinko Kup se preselio u Zadar. Posjetite nas u Zatonu i upoznajte se s našim novim partnerom za smještaj sportaša.

Športski centar Višnjik

Naš novi centralni stadion je dio velikog sportskog centra na Višnjiku u Zadru. Pogledajte kako izgleda u linku ispod.

Upoznajte naše partnere

Dalmatinko i Ultrax

U suradnji sa ULTRAX tvrtkom osmislili smo inovativan način praćenja dijagnostike sportaša. Pratit ćemo kompoziciju tijela, izdržljivost, i mnogo drugih čimbenika kako bi sportaši unaprijedili svoju izvedbu i te predvidjeli i spriječili moguće ozljede.

Kontaktirajte nas

Na Dalmatinko Cupu se snima

Na lokacijima gdje se odigravaju utakmice Dalmatinko Cup snimat će brojne televizijske ekipe i fotografi.

Samim suidjelovanjem na turniru i prisutnošću na lokacijama gdje se održava Dalmatinko Cup sa popratnim programom suglasni ste da Vas se smije snimati i fotografirati.

 Također, suglasni ste da sav materijal s Dalmatinko Cupa smije biti globalno korišten u promidžbene svrhe istog projekta.

Organizator

Udruga „Dalmatinko“

Scroll to Top