HomePravila turnira 2020.

DALMATINKO CUPPRAVILA TURNIRA ZA 2020. GODINU

PROPOZICIJE I PRAVILA

 

1
Pravo nastupa na turniru ima svaki igrač rođen u godini koja je navedena u imenu turnira, ili mlađi. Na turniru mogu nastupiti i mješovite ekipe (dječaci i djevojčice) s time da djevojčice mogu biti starije za dvije godine od godišta navedenog u nazivu turnira.

2
Na turniru sudjeluje 5 muških kategorija i 2 ženske kategorije – momčadi su raspoređene u kvalifikacijskom dijelu turnira u skupinama (A, B, C, D) sa po 3, 4 ili 5 momčadi. (U slučaju prijave manje ili više ekipa, vremenskih neprilika, i sl. komisija turnira može prilagoditi pravila i propozicije broja ekipa i skupina)

3
Svaka ekipa može imati u sastavu igrače koji nisu registrirani za klub koji se natječe ili može imati i igrače koji nisu uopće registrirani igrači s time da je trener ekipe dužan za te igrače osigurati identifikacijski dokument kojim se dokazuje godište djeteta te isti trebaju imati valjanu liječničku potvrdu o slobodnom bavljenju nogometnom igrom ne stariju od 6 (šest) mjeseci. U slučaju da u muškom dijelu turnira neka ekipa ima djevojčice, dopušteno je da iste mogu biti starije 2 godine.

4
Svaki igrač momčadi mora imati športsku iskaznicu (ili osobnu iskaznicu, putovnicu) i obavljen liječnički pregled te ih je dužan predočiti organizatoru uoči same utakmice ukoliko to predstavnik ili trener protivničke momčadi zatraži.

5
Prije prve utakmice treneri/predstavnici momčadi obavezni su predati konačni popis igrača svoga kluba te isti ne mogu mijenjati do završetka turnira.

6
Igrač koji je nastupio za pojedinu (matičnu) momčad na turniru, ne može nastupiti za neku drugu momčad na istom turniru.

7
Za svaku momčad za vrijeme utakmice u polju mogu nastupiti:

M 2007 god. – (10 igrača + golman)
M 2009 god. –  (6 igrača + golman)
M 2010 god. –  (7 igrača + golman)
M 2011 god.  – (7 igrača + golman)
M 2012 god. –  (6 igrača + golman)
W 2004 god. – (10 igračica + golmanica)
W 2006 god. –  (10 igračica + golmanica)

8
Svaka momčad mora prijaviti dvije (2) garniture dresova (domaća i gostujuća) u kojima će nastupati na turniru.
(ako ekipa ne posjeduje, dobit će od organizatora navlake)

9
Utakmice se igraju na terenu dimenzija

  1. godište

Kaštel Gomilica, prava trava, dimenzije terena 100×65 (čitav teren), broj igrača 10+1, trajanje utakmice 2×20 min (polufinale i finale 2×25 min)

  1. godište

Trogir, umjetna trava, dimenzije terena 65×40 (polovica terena), broj igrača 6+1, trajanje utakmice 2×15 min (polufinale i finale 2×20 min)

  1. godište

Trogir, umjetna trava, dimenzije terena 65×40 (polovica terena), broj igrača 7+1, trajanje utakmice 2×15 min (polufinale i finale 2×20 min)

  1. godište

Park Mladeži grupna faza i četvrtfinale i Trogir završnice, umjetna trava, dimenzije terena 60×40, broj igrača 7+1, trajanje utakmice 2x15min (polufinale i finale 2×20 min)

  1. godište

Park Mladeži, umjetna trava, dimenzije terena 50×40, broj igrača 6+1, trajanje utakmice 2x15min

W-2004. godište

Kaštel Gomilica, prava trava, dimenzije terena 100×65, broj igračica 10+1, trajanje utakmice 2x20min (polufinale i finale 2x25min)

W-2006. godište

Kaštel Gomilica, prava trava, dimenzije terena 100×65, broj igračica 10+1, trajanje utakmice 2x15min (polufinale i finale 2x20min)

10
Sve utakmice turnira igraju se sa službenom loptom turnira (sponzor turnira Jako)

11
Ukoliko je u utakmicama završnice turnira izjednačen rezultat nakon isteka regularnog dijela utakmice izvode se penali, na način da ih izvode po pet igrača iz svake momčadi, a ukoliko i nakon toga i dalje rezultat bude izjednačen, po jedan penal za svaku momčad izvodit će odabrani igrač, sve do konačnog razrješenja pobjednika.

12
Kriterij za određivanje plasmana u skupinama je:
• broj bodova
• međusobni susret
• gol razlika
• veći broj postignutih golova
• ždrijeb

13
Ukoliko tri momčadi imaju isti broj bodova radi se interna tablica između te tri momčadi, a ukoliko je njihov međusobni skor potpuno identičan, o najuspješnijoj momčadi odlučivat će udarci sa devet metara (kao u članku 11).ili bacati novčić za pobjednika.

14
Sve utakmice sude suci licencirani od Hrvatskog nogometnog saveza. ( sudačka organizacija HNS )

15
Sudac utakmice ima pravo dodijeliti 2 žuta kartona,1 crveni karton, te na taj način udaljiti igrača zbog nesportske igre ili ponašanja, te isti igrač nema pravo vraćanja u polje (igru) do kraja utakmice, ali slijedeću utakmicu isti igrač ima pravo nastupa.

16
Zamjene igrača su leteće i obavljaju se na uzdužnoj liniji igrališta. U igru mogu ulaziti i iz nje izlaziti svi igrači prijavljeni na službenom obrascu turnira.

17
U slučaju da dva i više igrača postignu isti broj zgoditaka, najbolji strijelac turnira je igrač čija je momčad ostvarila viši plasman.

18
Turnirska komisija, u konzultaciji sa trenerima momčadi koje su izborile poluzavršnicu turnira, bira najboljeg vratara, igrača, strijelca (poznat).

19
Organizator turnira nije odgovoran za izgubljene ili ukradene imovine igrača.

20
U slučaju nastupa događaja koji nije propisan ovim propozicijama, turnirska komisija je ovlaštena za donošenje tumačenja koje će se smatrati dopunom istih.
NPR. Visina i pravila zaleđa u određenim kategorijama/natjecateljima.
Prebacivanjem lopte preko Središnice terena (centra) od strane golmana.
Dimenzije terena, golova i broj igrača u terenu.

21
Prihvaćenjem sudjelovanja na turniru sve momčadi prihvaćaju obavezu sudjelovanja na ceremoniji otvorenja turnira isto kao i momčadi koje ostvare plasmana isti će biti nagrađen, imaju obavezu biti dio ceremonije proglašenja najboljih.

22
Svi protesti i žalbe vezane uz odigrane utakmice moraju se prijaviti odmah nakon završetka utakmice nadležnoj turnirskoj komisiji koju imenuje organizator, a čija je odluka konačna i obvezujuća. Komisija neće prihvatiti žalbe koje se odnose na odluke koje je donio sudac.

23

Obavezno je pridržavanje svih propisanih mjera sukladno pravilima koja će biti objavljena na službenim stranicama turnira.

DALMATINKO CUP 2020. SPONZORI I POKROVITELJI

ghetaldus_logo
ribola
dukat_logo
smoki_logo
kala_logo
algida_logo
btravel_logo1
jako_logo1
prvi treptac
sardina
marina kastela_logo
asinus
nautilus
ecoclean
hotel kastel_logo
hotel sv kriz_logo
nszsd
hns_logo
kastela_logo
tz kastela_logo
tz trogir_logo
grad trogir_logo
tzsplit_logo
sdz_logo
tz_sdz_logo
sdus_logo

All contents © copyright Dalmatinko Cup 2020. All rights reserved.