Dalmatinko Cup

Slobodno vrijeme

Zadarska županija, smještena na sjevernoj obali Dalmacije, obiluje bogatom poviješću, raznolikom kulturom i raznolikim sportskim aktivnostima.

Također obiluje prirodnim bogatstvima i mnoštvom turističkih atrakcija za sviju. Gradovi  poput Zadra, Nina, Privlake raj su za sve ljude željne odmora, dobre hrane i bogatog turističkog sadržaja.

Zadar

Zadar, biserni grad na jadranskoj obali Hrvatske, mješavina je povijesnih spomenika i modernog života. Ističe se crkvom sv. Donata i rimskim forumom te svojom energičnom atmosferom. Poznata je instalacija Pozdrav suncu i Morske orgulje, koje privlače mnoge posjetitelje. Grad je poznat po bogatoj kulturnoj sceni, s brojnim festivalima i događanjima. Zadar ostaje nezaobilazna destinacija za doživljaj šarma Dalmacije.

Izvor: Envato stock photos

Nin

Grad Nin, nekadašnja prva prijestolnica – danas jedna od najromantičnijih destinacija Europe

Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad, ali ne živi od stare slave. Prošlost i sadašnjost idu ovdje ruku pod ruku. Nekadašnji prvi hrvatski prijestolni grad Nin je danas mali gradić ugodan za život i čaroban za odmor. Prostorom pokriva dva priobalna mjesta – Nin i Zaton te idilična mjesta u ruralnom prostoru: Ninske  Stanove, Žeravu i Poljica Brig. U njemu se skriva najmanja katedrala na svijetu i jedna od najljepših svjetskih plaža. Ovdje se dolazi radi odmora i rekreacije, a u ninsko svetište mnogi dolaze radi duhovne snage. Nin je europska destinacija izvrsnosti i jedna od najromantičnijih destinacija Europe. I još toliko toga isprepleteno je u njegovoj prošlosti i sadašnjosti, onome što je darovala priroda i što je učinio čovjek. Nin ima bezbroj priča: o dugoj povijesti Liburna, Rimljana, Hrvata, narodnim vladarima, rušenjima grada te podizanju iz pepela, dugom trajanju, soli, ljekovitom blatu, rijetkim i endemičnim biljkama, bogatom ptičjem svijetu… Dokazi su nepobitni: život ovdje traje tri tisućljeća. A svaki dan traje duže ispunjen novim doživljajima. Nin nudi zabavu, vraća zdravlje, energiju i samopouzdanje.

Izvor: Turistička Zajednica Nin

Privlaka

Privlaka je slikovito ribarsko naselje smješteno na poluotoku u blizini Zadra, u Zadarskoj županiji. Poznata je po svojim prekrasnim pješčanim plažama i čistom moru, što je čini omiljenom destinacijom za obiteljski odmor i rekreaciju na otvorenom. Osim uživanja na plaži, posjetitelji mogu istraživati ​​bogatu kulturnu baštinu mjesta, uključujući crkvu sv. Vida i ostatke antičke rimske arhitekture.

Izvor: Turistična Zajednica Privlaka

Zaton

Zaton je smješten uz čarobno Jadransko more, očarava svoje posjetitelje svojom netaknutom prirodom i bogatom kulturnom baštinom. Ovo malo ribarsko selo pruža mirnu oazu svima koji traže bijeg od gradske vreve. Svojim šljunčanim plažama i kristalno čistim vodama, Zaton pruža idealno okruženje za opuštajući odmor na plaži ili aktivnosti poput ronjenja i jedrenja. Uz šarmantne konobe koje nude autentična dalmatinska jela i gostoljubive domaćine, posjetitelji će doživjeti pravu mediteransku atmosferu koja će ih osvojiti svojom toplinom i gostoljubivošću.

Izvor: Turistična Zajednica Zaton

Vrsi

Mjesto pomoraca

Vrsi su mjesto pomoraca, okruženo s 34 kilometra obale, što će vam zasigurno omogućiti uživanje na idealnoj plaži. Bez obzira jeste li ljubitelji pijeska, šljunka, prirodnog borovog hlada, njegovanih urbanih travnjaka ili netaknutih, skrivenih uvala s kristalno čistim morem i pogledom na moćni Velebit, sve ćete to pronaći u Vrsima.

Kilometri pješačkih i biciklističkih staza odvest će vas od Zukava preko Mula, kroz modernu urbanu ljetnu vrevu restorana, dječjih igrališta i fitness parkova na obali, sve do borove šume koja se proteže do kraja poluotoka Vrsi sa šarmantnim pogledom na otočić Zečevo – mjesto Marijina ukazanja. Ljubitelji ronjenja moći će uživati ​​u moru brojnih uvala sjeverne obale, dok će se najmlađi zabaviti u jedinstvenoj replici kaubojskog grada Buffalo Bill City koji se nalazi u Vrsima. Vrsi treba doživjeti i uz okus svježe ribe, domaćeg vina i maslinovog ulja, smokava i eko smokava na stolovima restorana ili u domovima i vinskim podrumima vaših domaćina i obiteljskih gospodarstava. Gostoljubivost, raznolikost i prirodna bogatstva svake godine privlače goste u ovo malo mjesto gdje svi putevi vode do plaže.

Izvor: Turistična Zajednica Vrsi

Vir

Vir je popularni otok smješten u blizini Zadra. Ovaj otok privlači posjetitelje raznolikim ponudama, uključujući mirne uvale za opuštanje i aktivne vodene sportove poput ronjenja, jedrenja i windsurfinga. Vir također nudi bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, s ostacima antičkih rimskih vila i srednjovjekovnih crkava koje se mogu istraživati. Uz to, Vir je poznat po živopisnim zalascima sunca i živahnoj atmosferi tijekom ljetnih mjeseci, kada se održavaju razne manifestacije, koncerti i festivali koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Svojom ljepotom i raznovrsnim aktivnostima, Vir ostaje omiljena destinacija za odmor i uživanje u blizini Zadra.

Scroll to Top