HomeSlobodno vrijeme

DALMATINKO CUP 2020.SLOBODNO VRIJEME

https://dalmatinko.hr/wp-content/uploads/2020/03/trogir.jpg

Trogir

Trogir je grad prastarih kontinuiteta; sve minule epohe, dugi nizovi stoljeća od prethistorije naovamo razabiru se unutar urbanog tkiva po put tekstova ispisivanih jedan iznad drugoga.

Osebujnost tog gradića, kao i Splita, Zadra i Raba, za razliku od ostalih naselja na obali i u zaleđu, jest u tome što u gradu nije zamro život nakon gašenja antičke civilizacije. Trogir je stoga i grad dugotrajnih uspomena po svojim legendama, mitovima, po svojoj humanistčkoj tradiciji.

Više detalja pogledajte na stranicama TZ Trogir.

https://dalmatinko.hr/wp-content/uploads/2020/03/kastela.jpg

Kaštela

Grad Kaštela je smješten na obali Kaštelanskog zaljeva i sa preko 40 000 stanovnika je drugi po veličini grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posebnost našeg grada leži u činjenici da se razvio oko 7 mjesta (Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Stari, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić) tj. oko utvrda – kaštela, a svako mjesto ima svoje specifičnosti koje karakteriziraju ovaj mediteranski kraj.

Više detalja pogledajte na stranicama TZ Kaštela.

https://dalmatinko.hr/wp-content/uploads/2020/03/tzsplit.jpg

Split

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO – a još od 1979., i to ne samo zbog izvanredne očuvanosti same Palače, nego bar jednako zbog toga što Palača i njezin grad (ili grad i njegova Palača, kako vam drago) i dalje žive punim životom.

Više detalja pogledajte na stranicama TZ Split.

https://dalmatinko.hr/wp-content/uploads/2020/03/poljud.jpg

Stadion Poljud

Gradski stadion Poljud, poznat pod nadimkom Poljudska ljepotica, nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato. Izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara.

Autor projekta je istaknuti riječki arhitekt dr. Boris Magaš. Stadion je utjecao na arhitektonske vizure brojnih svjetskih stadiona u Italiji, Japanu (Kobe) i Maleziji. Nakon münchenskog Olimpijskog stadiona, izazvao je najviše pozornosti stručne javnosti na polju športske arhitekture.

Na stadionu svoje domaće utakmice igra HNK Hajduk Split.

Više detalja pogledajte na stranicama HNK Hajduk.

DALMATINKO CUP 2020. SPONZORI I POKROVITELJI

ghetaldus_logo
ribola
dukat_logo
smoki_logo
kala_logo
algida_logo
btravel_logo1
jako_logo1
prvi treptac
sardina
marina kastela_logo
asinus
nautilus
ecoclean
hotel kastel_logo
hotel sv kriz_logo
nszsd
hns_logo
kastela_logo
tz kastela_logo
tz trogir_logo
grad trogir_logo
tzsplit_logo
sdz_logo
tz_sdz_logo
sdus_logo

All contents © copyright Dalmatinko Cup 2020. All rights reserved.